Universitatea IAȘI – Simpozionul internațional interdisciplinar „Reforma Protestantă între Apus și Răsărit – 500 ani de istorie”

http://www.facebook.com/SimpozionReformaProtestanta500

Anul acesta se împlinesc 500 de ani de la începutul Reformei inițiate la 31 Octombrie 1517 de Martin Luther (1483-1546), care a schimbat fundamental viața religioasă, politică, socială și culturală a Europei, cu urmări asupra istoriei întregii lumi. Cu această ocazie, Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează simpozionul internațional Reforma Protestantă între Apus și Răsărit – 500 de ani de istorie (1517-2017), care se încadrează în seria evenimentelor academice dedicate acestei aniversări în întreaga lume.

În cadrul simpozionului, abordarea temelor centrale ale Reformei din diferite perspective, istorică, filosofică, teologică și socială urmărește să arate atât modul în care valorile Reformei au modelat, în ultimii 500 de ani, gândirea și arta, dar și identificarea valențelor ei în cultura europeană actuală.

Printre participanți: Otniel Bunaciu, Emil Bartoș, Dănuț Mănăstireanu, Corneliu Simuț.

Vezi Programul:

http://www.uaic.ro/event/simpozionul-international-interdisciplinar-reforma-protestanta-intre-apus-si-rasarit-500-ani-de-istorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: